Speklap
Omschrijving


Speklappen zijn afkomstig van het buik van het varken. Het is de meest magerste speksoort. Speklapjes kun je het beste kort en op hoog vuur in de boter bakken, dan worden ze lekker knapperig.

Bereidingswijze: 6 tot 10 minuten bakken op hoog vuur en daarna kruiden, peper & zout toevoegen.

Tip: Speklappen als nuggets bakken!
Speklappen kun je ook uitstekend in de olie bakken, ze worden dan heerlijk knapperig.

Kruid de speklapjes met zout en peper, snij de lapjes in stukjes van ca. 3 centimeter. Maak een beslag van bloem met bier en maak hier een mooi egaal papje van. Neem ruim olie in een hoge pan (zonnebloemolie is prima) en haal de speklapjes door het beslag en bak ze in de olie mooi goudbruin. (ca. 10 tot 15 minuten) Bestrooi de speklapjes als ze klaar zijn met grillkruiden. Zeker weten dat zelfs kinderen nu speklapjes eten.

Speklap

Kies een gewicht
€ 1,29
100 gram
€ 12,90 per Kilo
Varken
Nederland
Geen
Glutenvrij, Lactosevrij